Reistips

Wilt u liever dat de reis voor u geregeld wordt, neem dan contact op met Margreet of Dominique (info@morganiseren.nl) en vraag naar de mogelijkheden.

Auto

Davos is makkelijk te bereiken met de auto. Houdt u wel rekening met sneeuw. Winterbanden en sneeuwkettingen zijn een vereiste. De reis gaat hoofdzakelijk over de snelweg maar vanaf Landquart is er geen snelweg meer en klimt u gestaag richting Davos. Zeker voor het stuk Klosters-Davos zijn winterbanden geen overbodige luxe.

In kilometers is Davos Platz vanuit Utrecht ongeveer 910 kilometer en staat er qua reistijd ongeveer 8.40 voor. Zie verder bijvoorbeeld: www.routenet.nl


Trein

Helaas is het niet meer mogelijk om met de City Nightline, dat was de nachttrein naar Davos, te reizen. 
Met de dagtrein Davos Platz bereiken is nog wel mogelijk: 

Vertrek 6.38 uur: Amsterdam CS * - Düsseldorf - Mannheim - Landquart - Klosters - Davos Platz
                            Aankomst in Davos is 16.32 uur.
                            * U kunt ook opstappen op Utrecht CS (7.03 uur) en Arnhem CS (7.35)

Er zijn op dit traject werkzaamheden waardoor de dienstregeling kan wijzigen.
Meer informatie over de actuele reistijden en de kosten kunt u vinden op de website van "NS International". 

Boeken via "de treinwinkel.nl" is ook een goede optie.

 

Vliegtuig

Zowel KLM als Swiss bieden regelmatige lijnvluchten aan naar Zürich. Bedenk wel, dat u er met de vlucht alleen nog niet bent. Van Zürich naar Davos reist u per trein. Hier moet u zeker nog 2.45 uur aan reistijd voor uittrekken. Hierdoor zijn er dus beperkte vluchten geschikt. Bij KLM is dat de vlucht van 6.55, 9.40 en 12.15 uur. U bent dan om 8.25, 11.05 of 13.40 uur op vliegveld Kloten (Zürich). Met Swiss heeft u keus uit. 7.00 en 9.50 uur. U bent dan om 8.25 of 11.20 uur in Zwitserland. 

Voor het vervolg van de reis neemt u vanaf het vliegveld de trein naar Haubtbahnhof, van daar naar Landquart en vanaf Landquart reist u met de Rätische Bahn (smalspoortrein) naar Davos Platz. De actuele treintijden kunt u vinden op www.sbb.ch


Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd mailen naar info@morganiseren.nl.